Rondleiding 4

  1. UIREKA Water / Druppelirrigatie

In opdracht van UIREKA heeft UIKC voor het 3e jaar een proefveld aangelegd met druppelirrigatie. Variatie in aantal slangen op bed van 1,50 m, druppelafstand op de slang en de hoeveelheid water . Ook is er gebruik gemaakt van water met een hogere zoutconcentratie EC-4 om het effect op de groei van de ui te testen. Het proefveld heeft heel veel neerslag gehad in het groeiseizoen. Krijgen we ook dit jaar weer een hogere opbrengst die de kosten moeten compenseren?

www.uireka.nl

  1. Takii / Rassen

Takii heeft in deze demo 4 rassen liggen waarvan 1 rood ras: Ruby Star. Sommige rassen zijn terug te vinden op de rassenlijst. 

www.takii.eu

  1. Hoza / Rassen

Hoza heeft 8 rassen in deze demo waarvan 2 rode rassen: Rolijn en Romy. Sommige rassen zijn terug te vinden op de rassenlijst zoals onder andere het bekende ras Hoza. 

www.hoza-uienzaad.nl

  1. Syngenta / Biostimulanten

Syngenta onderzoek een nieuwe lijn biostimulanten waaronder het in dit jaar geintroduceerde Quantis.

www.syngenta.nl

  1. Soiltech / Kalibemesting

Soiltech produceert meststoffen en biostimulanten. In deze proef worden deze producten getest. Onderandere de Optima Sugar + en de Optima Leaf K+.

www.soiltech.nl

  1. FMC / Trips

In deze tripsproef liggen 8 verschillende objecten. Hier wordt het middel Benevia van FMC vergeleken met andere insecticiden en toevoegmiddelen. Benevia is een breedwerkend insecticiden met systemische en translaminaire werking en is veilig voor veel natuurlijke vijanden. 

www.ag.fmc.com/nl 

  1. CZAV / Water

In deze proef wordt via druppelslangen water met een verhoogde EC toegepast. Welk effect geeft dit op de opbrengst.

www.cropsolutions.nl

 

Terug naar het opgaveformulier