Rondleiding 2

  1. Van Iperen / Fertigatie

In deze proef wordt via druppelslangen fertigatie toegepast. Gestreeft wordt naar de maximale potentiele opbrengst. Er liggen verschillende fertigatie strategiën om dit te realiseren.

www.iperen.com

  1. Aquafeed / Water

Aquafeed is een bedrijf dat gespecialiseerd is in druppelirrigatie techniek en de aansturing daarvan. Op de Uiendag is een unit te zien die verschillende secties aanstuurd met water en meststoffen.

www.aquafeed.nl

  1. Apps voor Agri

Met het schaarser wordende middelen pakket in combinatie met de onvoorspelbare weersomstandigheden in Nederland, wordt het juiste moment van toepassen van gewasbeschermingsmiddelen steeds belangrijker. Bij dit object bespreekt SmartFarm hoe BOS-systemen ingezet kunnen worden voor een effectieve en kostenbesparende bestrijding van valse meeldauw, stemphylium en bladvlekkenziekte in uien.

www.SmartFarm.nl

  1. Syngenta / Rassen

Syngenta heeft in deze demo 6 rassen liggen. Het nieuwste ras Nation is ook te bezichtigen. De meeste rassen zijn terug te vinden op de rassenlijst. 

www.syngenta.nl  

  1. Delta Seeds / Rassen

In dit proefveld ligt het bekende ras Delta Gigant. Dit is een laat ras en is terug te vinden op de rassenlijst. Daarnaast heeft Delta Seeds ook twee nieuwe rassen onder nummer te bespreken.

www.deltaseedsholland.nl

  1. Bayer / Fungiciden

In deze proef zijn verschillende firma’s vertegenwoordigd waaronder Bayer. De middelen Fandango en Luna Experience liggen in deze vergelijking . Fandango heeft een brede werking op vele schimmels in uien o.a. Stemphilium, valse meeldauw en bladvlekken. In 2022 is mancozeb niet meer toegelaten, dus een goed schema zonder gevaar van resistentie voor de middelen is een uitdaging.

www.agro.bayer.nl

  1. Corteva / Blue-N

Het product BlueN van Corteva is een innovatie op het gebied van stikstofbemesting. Deze biostimulant stelt gewassen in staat om op natuurlijke wijze stikstof uit de lucht te binden. Tijdens de Uiendag zal Corteva een toelichting geven op het product.

www.corteva.nl

 

Terug naar het opgaveformulier