Klantenavond in het teken van onafhankelijk onderzoek

Tijdens de klantenavond op 17 februari jl. van DLV Plant in Dronten is gesproken over het belang van onafhankelijk onderzoek in onder andere uien en peen.

Door het wegvallen van Productschap Akkerbouw valt het op dat er weinig onafhankelijk onderzoek wordt gedaan.

Onafhankelijk onderzoek is jarenlang een goede basis geweest om veranderingen en innovaties te toetsen in de situatie van de teler. Ideaal om op deze manier te kunnen inschatten wat voor een bedrijf een goede verandering is.

Onderzoeken die nu worden gedaan, hebben vaak een commerciële achtergrond waarbij niet de teler aan het roer staat. Een teler heeft geen inzicht in alle uitkomsten en resultaten, waarna hij op basis daarvan een beslissing kan nemen.

DLV Plant steekt dit praktische, onafhankelijk onderzoek in een nieuw jasje, en geeft telers de mogelijkheid om hieraan deel te nemen.

In eerste instantie worden de pijlen gericht op onderzoek in uien en peen, door middel van het bekende UIKC en het vorig jaar opgerichte Quality Carrots. Beide initiatieven zijn ontstaan ‘langs de weg’ op basis van goede ideeën van mensen met veel ervaring in deze teelten.

Hierbij kunt u de hand-out van de avond nog eens nalezen.

En in de volgende linken kunt u meer lezen over dit onderwerp:

http://www.akkerwijzer.nl/nieuws/7082/akkerbouwers-steken-nek-uit-voor-onderzoek

http://www.boerderij.nl/Akkerbouw/Nieuws/2015/2/DLV-Plant-richt-onderzoeksplatform-op-1709409W/

http://www.akkerwijzer.nl/nieuws/7084/ras-blijft-meest-bepalend-voor-kwaliteit-ui

http://www.akkerwijzer.nl/nieuws/7086/oud-loof-peen-snijden-kansrijk